Infusion System

H MAR-CO κατασκευάζει τα σκάφη της με την μέθοδο Infusion System.

 

Το σύστημα INFUSION SYSTEM είναι μια τεχνολογική καινοτομία, που εφαρμόζεται στην παραγωγή σύνθετων υλικών, και θα χρησιμοποιηται από τη MAR.CO MARINE COSTRUZIONI, για την παραγωγή κάποιων φουσκωτών σκαφών της.

Χάρη στο σύστημα INFUSION SYSTEM , που είναι μια μέθοδος έγχυσης υπό κενό, βελτιώνεται η επεξεργασία PRFV (plastic reinforced with fibre glass, πλαστικό ενισχυμένο με υαλόνημα), μια πρώτη ύλη που είναι πολύ σημαντική στην κατασκευή φουσκωτών σκαφών.

Οι πρώτες ύλες, που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των καρινών, καταστρωμάτων, και άλλων μερών, παραμένουν ίδιες με αυτές που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή μέθοδο της χειροκίνητης στρωματοποίησης, στην οποία η ρητίνη και η ίνα γυαλιού, π.χ. ματ, αναμειγνύονται σε στρώματα, το ένα πάνω στο άλλο.

Η βασική διαφορά του συστήματος INFUSION SYSTEM, είναι η μέθοδος με την οποία τα υλικά αναμειγνύονται: η πίεση, που δημιουργείται στο κενό, ενώνει τη ρητίνη με την ίνα γυαλιού με ομοιογενή τρόπο, ώστε να μην υπάρχει καμία απώλεια ή περίσσευμα, που θα αύξανε άσκοπα το βάρος του τελικού προϊόντος.

Η αναλογία μεταξύ της ρητίνης και της ίνας γυαλιού είναι διαφορετική: επιτυγχάνεται η καλύτερη μηχανική αντίσταση και το χαμηλότερο βάρος (περισσότερη ίνα γυαλιού, λιγότερη ρητίνη). Το αποτέλεσμα του συστήματος έγχυσης είναι ένα τελικό προϊόν άριστης ποιότητας, με υψηλή αντίσταση και ελαστικότητα, και μείωση του βάρους κατά 30%.

Χάρη στη σύστημα INFUSION SYSTEM, η MAR.CO MARINE COSTRUZIONI έχει μπει σε μια πορεία ανανέωσης, με την τροποποίηση των καλουπιών, την διεξαγωγή καινούργιων έργων και την εφαρμογή καινούργιων μεθόδων στρωματοποίησης, σε συνεργασία με εκλεκτούς προμηθευτές, όπως η Tecnoresin s.r.l.